Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης

Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης « Athens InAction! »Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 6 Ιουνίου, το τετραήμερο Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης «Athens In Action» στο Ζάππειο!


Με σύνθημα «Ώρα για Δράση», το Φεστιβάλ είχε ως στόχο την ενημέρωση & ενεργοποίηση όλων για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο Οργανισμούς (Επιχειρήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση), Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Ενεργούς Πολίτες.

Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης
είχε ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα γύρω από το περιβάλλον και την υπεύθυνη δράση όλων μας. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ –νέοι, οικογένειες με παιδιά, σχολική κοινότητα αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες πέρα από ηλικία και ιδιότητα- ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της Υπευθυνότητας μέσα από:
είχε ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα γύρω από το περιβάλλον και την υπεύθυνη δράση όλων μας. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ –νέοι, οικογένειες με παιδιά, σχολική κοινότητα αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες πέρα από ηλικία και ιδιότητα- ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της Υπευθυνότητας μέσα από:
 • Σκηνογραφημένους θεματικούς χώρους για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, την Ενέργεια, την Ανακύκλωση, στους οποίους μικροί μαθητές, αλλά και ενήλικες ενημερώθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια
 • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα στην Ελλάδα
 • Κυνήγι θησαυρού ενεργών πολιτών, μία αναζήτηση λέξεων & φράσεων ανάμεσα στις θεματικές και τα ταμπλό, με χρήσιμες πληροφορίες από τους υπεύθυνους οργανισμούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.
περισσότερα
Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,
παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι λοιπόν, Πέμπτη και Παρασκευή, από νωρίς το πρωί, σχολικά τμήματα με παιδιά του Δημοτικού σχολείου κατέκλυσαν το χώρο του Ζαππείου για να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον, παίζοντας & διασκεδάζοντας ταυτόχρονα. Μας αποχαιρέτησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς και με την αυτοδέσμευσή τους για την ενεργή συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα και έξω από το σχολείο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή βράβευσης των νικητών στο πλαίσιο των μαθητικών διαγωνισμών για το περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που τα παιδιά συμμετείχαν! Πραγματικά εντυπωσιακά ήταν όλα τα μαθητικά έργα, που έδιναν περιβαλλοντικά και κοινωνικά μηνύματα, προς παραδειγματισμό όλων μας.

Τέλος, αξίζει να πούμε πως, επειδή πεποίθηση του QualityNet Foundation είναι ότι η υπευθυνότητα δεν είναι κάπου εκεί έξω, μία έννοια αφηρημένη, δυσπρόσιτη και μακριά από εμάς, αλλά δίπλα μας, κομμάτι της καθημερινότητάς μας, προσιτή και συγκεκριμένη, αρκεί να γνωρίζουμε και να θέλουμε να δράσουμε, το Φεστιβάλ δεν σταματάει εδώ!

περισσότερα
Επόμενος σταθμός:
οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον η ανάγκη κινητοποίησης των ενεργών πολιτών πρέπει να περιλαμβάνει και την περιφέρεια!

οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον η ανάγκη κινητοποίησης των ενεργών πολιτών πρέπει να περιλαμβάνει και την περιφέρεια! Έτσι λοιπόν, στόχος του QualityNet είναι το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης να επισκεφτεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα κ.λπ.

περισσότεραΏρα για Δράση στο Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης « Athens In Action»! 3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο, το QualityNet Foundation ευαισθητοποιεί, ενημερώνει και ενεργοποιεί!


«Η ενέργεια θέλει μνήμη; Το νερό χορεύει; Τι χρώμα έχει η ανακύκλωση;» Τις απαντήσεις σε αυτά και χιλιάδες άλλα ερωτήματα δίνει το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης “Athens In Action” που διοργανώνει φέτος το QualityNet Foundation 3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο (είσοδος ελεύθερη), με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση & ενεργοποίηση όλων για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας. Το Φεστιβάλ έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και, για πρώτη φορά, κάνει ένα μεγάλο βήμα: συγκεντρώνει στον ίδιο χώρο -και συνενώνει- Οργανισμούς (Επιχειρήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση), Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Ενεργούς Πολίτες.

Athens In Action festival
Ένα Φεστιβάλ που:
Αποπνέει το μήνυμα ότι η προσφορά και η δράση είναι το ίδιο σημαντικές, προκαλεί τον εθελοντισμό νέοι άνθρωποι καλούνται να δηλώσουν τι θα κάνουν εκείνοι για ένα καλύτερο κόσμο...
 • Αποπνέει το μήνυμα: η προσφορά και η δράση είναι το ίδιο σημαντικές
 • Προκαλεί τον εθελοντισμό: νέοι άνθρωποι καλούνται να δηλώσουν τι θα κάνουν εκείνοι για ένα καλύτερο κόσμο
 • Αναδεικνύει τόσο τα κοινωνικά όσο και τα περιβαλλοντικά θέματα, φιλοξενώντας εταιρείες, ΜΚΟ και Δήμους που αναπτύσσουν τόσο κοινωνικές όσο και περιβαλλοντικές δράσεις.
 • Φέρνει την έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας στο προσκήνιο και, κυρίως, σε επαφή με τον απλό πολίτη
 • Καλεί σε δράση μικρούς και μεγάλους
 • Δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των μελλοντικών ενεργών πολιτών
 • Συμβουλεύει τον απλό πολίτη για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει ενεργός πολίτης
περισσότερα
Info Φεστιβάλ
Πότε; Πού; Ώρες λειτουργίας Είσοδος...
 • Πότε; 3 Ιουνίου 2010
 • Πού; Ζάππειο
 • Ώρες λειτουργίας: 09.30 14.00 & 18.00 – 21.00
 • Είσοδος: Ελεύθερη
περισσότερα
Σε ποιούς απευθύνεται;
Αυτό το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη γιορτή για την υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να έχουμε...

Αυτό το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη γιορτή για την υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να έχουμε όλη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και απευθύνεται σε όλους μικρούς και μεγάλους

 • Νέοι 15 – 25
 • Οικογένειες με παιδιά
 • Σχολική κοινότητα Α΄βάθμιας εκπαίδευσης
 • Ευρύ κοινό
περισσότερα
Γιατί διοργανώνεται ένα Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης;
Γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει όλο και περισσότερα κοινωνικά & περιβαλλοντικά προβλήματα, συνθήκες που δημιουργούν κοινωνική αναταραχή...
 • Γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει όλο και περισσότερα κοινωνικά & περιβαλλοντικά προβλήματα, συνθήκες που δημιουργούν κοινωνική αναταραχή και αποκλεισμό. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων, χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων μας.
 • Γιατί στο αρνητικό, απαντούμε θετικά. Στην αδιαφορία, απαντούμε με ενδιαφέρον. Στην αδράνεια, απαντούμε με κίνηση. Στην απάθεια, απαντούμε με ενεργοποίηση.
 • Γιατί η υπευθυνότητα δεν είναι κάπου εκεί έξω, μία έννοια αφηρημένη, μακριά από εμάς. Η υπευθυνότητα είναι δίπλα μας, είναι κομμάτι της καθημερινότητά μας και μας αφορά!

Γιατί χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων –κοινωνικών & περιβαλλοντικών- που καθημερινά μας απασχολούν.

περισσότερα
Ποιο είναι το περιεχόμενο του Φεστιβάλ;
Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης Athens In Action είναι μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει:...
 • 4 Θεματικοί χώροι Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης πάνω στα θέματα: Ανακύκλωσης, Οικολογικού αποτυπώματος, Βιώσιμης Πόλης και Νερό-Βιοποικιλότητας. Κάθε τομέας είναι σκηνογραφημένος ανάλογα με το περιεχόμενό του και περιέχει interactive δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
 • Παιχνίδια μάθησης & γνώσης για το Περιβάλλον που φιλοξενούνται σε σκηνογραφημένους θεματικούς χώρους πάνω στα θέματα Ανακύκλωση, Οικολογικό αποτύπωμα, Ενέργεια. Κάθε τομέας είναι σκηνογραφημένος ανάλογα με το περιεχόμενό του και περιέχει interactive δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
 • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα
 • Κυνήγι χαμένου θησαυρού ενεργών πολιτών
 • Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες
 • Θεατρικές παραστάσεις σχολείων & εκθέσεις σχολικών έργων για το περιβάλλον
 • Ανακύκλωση υλικών, με κλήρωση πλούσιων δώρων

  Έτσι λοιπόν, στο Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης:
 • Παίζουμε
 • Μαθαίνουμε
 • Κερδίζουμε
 • Διασκεδάζουμε και
 • Υιοθετούμε ενεργή & υπεύθυνη συμπεριφορά για το περιβάλλον, την κοινωνία, για εμάς τους ίδιους!
περισσότερα
Αφετηρία η Αθήνα –και μετά πού;
Το Φεστιβάλ ξεκινά από την Αθήνα αλλά θα ταξιδέψει και σε άλλες μεγάλες πόλεις...

Το Φεστιβάλ ξεκινά από την Αθήνα αλλά θα ταξιδέψει και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κ.ά.)

περισσότερα
Ποιος διοργανώνει το Φεστιβάλ;
Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης είναι μία πρωτοβουλία του QualityNet Foundation ενταγμένη στο θεσμό του Μαραθώνιου Περιβάλλοντος...

Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης είναι μία πρωτοβουλία του QualityNet Foundation ενταγμένη στο θεσμό του Μαραθώνιου Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Αθηναίων.

περισσότερα
Ποιοι είναι χορηγοί επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης;
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 92,3 FM, Flash 96 FM και Αθήνα 9.84,...

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 92,3 FM, Flash 96 FM και Αθήνα 9.84, οι free press εφημερίδες City Press & Free Sunday, το περιοδικό ΤΗΛΕΡΑΜΑ και τα ειδησεογραφικά portals www.nooz.gr & www.emea.gr.

περισσότερα
Πώς μπορώ να συμμετέχω;
Εάν είστε ενεργός πολίτης μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε μέσα από τις θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ για την Ανακύκλωση...

Με πολλούς τρόπους!

Εάν είστε ενεργός πολίτης μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε μέσα από τις θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ για την Ανακύκλωση, για το πώς μπορείτε να μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα αλλά και από τα περίπτερα των οργανισμών για προγράμματα και δράσεις Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα. Μπορείτε να δείτε μία ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποιλικότητα, να συμμετάσχετε στην ανακύκλωση κερδίζοντας πλούσια δώρα.

Εάν είστε υπεύθυνη Επιχείρηση και εφαρμόζετε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα πρέπει να δώσετε το «παρών» στη διοργάνωση για να έρθετε σε επικοινωνία με το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.

Εάν είστε Οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορείτε να παρουσιάσετε τις δράσεις που έχετε εφαρμόσει στην πόλη σας και να προσκαλέσετε τα σχολεία της περιοχής σας να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ καθώς και να παρουσιάσουν τις θεατρικές παραστάσεις τους που έχουν ως θέμα το περιβάλλον.

Εάν είστε γονείς με μικρά παιδιά, μπορείτε να περάσετε ευχάριστες ώρες μαζί τους παίζοντας και μαθαίνοντας. Τα παιδιά από 4-13 ετών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, την Ενέργεια, την Ανακύκλωση, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να δουν τις εκθέσεις των σχολείων με τις δημιουργίες των μαθητών για το περιβάλλον, να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν όμορφα δώρα.

περισσότερα

Στον επόμενο τόνο –και μέχρι τις 6 Ιουνίου- η ώρα είναι… «Ώρα για Δράση», ώρα για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης Athens In Action. Ζάππειο 3-6 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη!


Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε τα ραδιοφωνικά spots του Φεστιβάλ

This text will be replaced

This text will be replaced

This text will be replaced

This text will be replaced

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30