Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
 
16/11/2011

Share |

LITTER LESS: Μια νέα εκστρατεία ξεκινά με στόχο να κάνει την Ελλάδα έναν τόπο με λιγότερα σκουπίδια

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης κάνει έναρξη της εκστρατείας ‘Litter Less’ στην Ελλάδα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE - Foundation for Environmental Education) και του Ιδρύματος της Wrigley.

Για την έναρξη της εκστρατείας, οι μαθητές των 20 Ελληνικών σχολείων που συμμετέχουν στην εκστρατεία, θα βγουν στην γειτονιά τους την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να ενημερώσουν με τον δικό τους τρόπο τους κατοίκους της περιοχής για αυτή τους τη δράση.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
 • Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα Μήλου
 • 1ο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς
 • Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα Καβάλας
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
 • Δημοτικό Σχολείο Άργους Καλύμνου
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς
 • Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς
 • Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη
 • 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
 • Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών
 • 8ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας
 • Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς Θάσου
 • 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
 • Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Πόλκα Φροέλεν
 • Δημοτικό Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη
 • Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς
 • Δημοτικό Σχολείο "Σχολή Χατζηβέη"
 • Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Ντεκρολί

Η εκστρατεία ‘Litter Less’ υλοποιείται σε 15 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους Έλληνες μαθητές και νέους σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους ενθαρρύνει να κάνουν θετικές επιλογές.

Σχολιάζοντας την έναρξη, ο κύριος Λεωνίδας Κόλλας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, προσέθεσε, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την εκστρατεία “Litter Less” που ξεκινά. Η βιωματική συμμετοχή των παιδιών για τη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος, θα προωθήσει μια πολύ σημαντική αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς όλων απέναντι στα απορρίμματα”.

Ο κος Λουκάς Χαλακατεβάκης, Γεν. Διευθυντής της Wrigley Ελλάδος-Κύπρου-Μάλτας, προσέθεσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση η Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες που επελέγησαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία “Litter Less” και θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των παιδιών ώστε να υπάρξει μια μακροχρόνια αλλαγή στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων".

Η εκστρατεία περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις. Η πρώτη αφορά παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών που τα σχολεία τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και τα οποία θα σχεδιάσουν και θα παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα με θέμα τα απορρίμματα ή θα οργανώσουν μια εκδήλωση για μείωση των σκουπιδιών στα σχολεία τους, και είναι αυτή που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Η άλλη αφορά σε μαθητές ηλικίας 12-18 χρονών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και θα κληθούν να δράσουν ως «δημοσιογράφοι» ερευνώντας το πρόβλημα των απορριμμάτων. Η δουλειά τους θα κριθεί από την εθνική επιτροπή της κάθε χώρας και οι νικητές θα είναι υποψήφιοι για το διεθνές βραβείο YRE.

Πώς θα λειτουργήσει η εκστρατεία ‘Litter Less’ στην Ελλάδα

Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, από 20 σχολεία της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία, μέσω του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία». Θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για να μειώσουν τα απορρίμματα, όπως είναι για παράδειγμα οι «ημέρες καθαρισμού», είτε παίρνοντας το φαγητό τους στο σχολείο χωρίς συσκευασίες μιας χρήσης, ή δημιουργώντας καλλιτεχνικές κατασκευές με απορρίμματα, με στόχο να προωθήσουν σε όλους, την ιδέα της μείωσης των απορριμμάτων στο σχολικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν. Θα μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία μέσω της ιστοσελίδας http://www.eco-schools-wrigley.org

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜΚΟ εθνικής εμβέλειας (1951), έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποποιεί, τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα, για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για την προστασία της. Σήμερα, οι δράσεις της επικεντρώνονται σε τέσσερις κύριους άξονες: περιβαλλοντική εκπαίδευση, προγράμματα προστασίας της φύσης, παρεμβατική προστασία και ευαισθητοποίηση του κοινού. Για να επιτελέσει την αποστολή της βασίζεται σε εκτεταμένο δίκτυο εκπαιδευτικών και επιστημόνων, μελών της και εθελοντών, που μετέχουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Διαχειρίζεται πέντε διεθνή και εθνικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Είναι ο Εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, για την προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση των οργανωμένων παραλιών και ακτών και μαρινών της χώρας μας, καθώς και του προγράμματος “Green Key” που αποβλέπει στην οικολογική και αειφόρο διαχείριση τουριστικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής και μεγέθους

Σχετικά με το ίδρυμα της Wrigley

Η αποστολή του ιδρύματος της Wrigley είναι να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων και τον πλανήτη μέσα από βιώσιμες πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην στοματική υγιεινή και την περιβαλλοντική ευαισθησία, αλλά και στις τοπικές ανάγκες που διασφαλίζουν μια υγιή κοινότητα. Από την ίδρυση του το 1987, το ίδρυμα της Wrigley έχει δωρίσει πάνω από $50 εκατομμύρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις επιδρώντας θετικά στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Σχετικά με την Wrigley Η Wrigley είναι μία αναγνωρισμένη ηγετική εταιρεία στα ζαχαρώδη προϊόντα με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως οι τσίχλες, οι μέντες, οι καραμέλες και τα γλειφιτζούρια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πάνω από 40 χώρες και διανέμει τα παγκοσμίως γνωστά προϊόντα της σε περισσότερες από 180 χώρες. Τρία από αυτά τα προϊόντα - η Wrigley's Spearmint®, η Juicy Fruit®, and οι Altoids® - έχουν ιστορία που εκτείνεται πίσω για περισσότερο από έναν αιώνα. Άλλα αγαπημένα προϊόντα είναι τα εξής: Doublemint®, Life Savers®, Skittles®, Big Red®, Winterfresh®, Extra®, Starburst®, Orbit®, Airwaves®, P.K.®, Cool Air® and 5™. Η Wrigley έχει την έδρα της στο Chicago, IL και λειτουργεί ως θυγατρική της Mars, Incorporated, που εδράζεται στο McLean, VA. Η Mars είναι μια οικογενειακή εταιρεία αξίας $30 δις που παρασκευάζει κάποια από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα στα ζαχαρώδη, τα τρόφιμα και τα προϊόντα για κατοικίδια και επίσης αναπτύσσεται διαρκώς στο χώρο των ποτών και των προϊόντων υγιεινής διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά, Υπεύθυνη Συντονισμού Δικτύου “Οικολογικά Σχολεία», Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τηλ. 210 3224944, (εσωτ. 103)

Ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Δράσης http://www.eco-schools-wrigley.org


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«08.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31