Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
 
Πανόραμα ταινιών
7/3/2012

Share |

Πανόραμα ταινιών

Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 στις 19:00, ανοίγει η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Το Πανόραμα Οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο" που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘η Σκιάθος’ σε συνεργασία με  την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  Διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Σκιάθο και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο  κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα όπως, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς - επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν κυρίως, στα νησιά του Αιγαίου.Οι προβολές των ταινιών,  θα πραγματοποιηθούν τις Παρασκευές 9,16 και 23 Μαρτίου, 2012 από τις 19:00-21:00 στο ΜΙΝΤ.

Παρασκευή 9  Μαρτίου:

 • 19:00  «Στραβά ξύλα» 27’
  Jay Kroon, 2009
  Ένας Ροδίτης παραδοσιακός ναυπηγός ξύλινων σκαφών   μιλά για την τέχνη του και για το πανάρχαιο επάγγελμά του που εξαφανίζεται.
  (ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)
 • 19:45 «Express Σκοπελίτης-Η Μάνα των Νησιών», 53’ , Ελλάδα
  Μανόλης Καζαμίας, 2008
  Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στην οικογένεια Σκοπελίτη και τους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής. Η ανάπτυξη  και η επιβίωση των κατοίκων εκεί οφείλουν τα μέγιστα στο «Express Σκοπελίτης», το «Καραβάκι» τους όπως λένε, με περίσσεια αγάπη και το χαρακτηρίζουν «Μάννα των Νησιών».
  (ελληνικά)

Ένας Ροδίτης παραδοσιακός ναυπηγός ξύλινων σκαφών   μιλά για την τέχνη του και για το πανάρχαιο επάγγελμά του που εξαφανίζεται.(ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)

Παρασκευή 16 Μαρτίου:

 • 19:00 «Concrete coast» 24’, Η.Π.Α-Ισπανία
  Robert Harding Pittman, 2007
  Η αγροτική περιοχή της Μούρσια στην Ισπανία, η τελευταία ακτή της χώρας στη Μεσόγειο που δεν έχει αλλοιωθεί από την τσιμεντοποίηση αλλάζει όψη. Μια απειλή που αφορά πλέον άμεσα και τη χώρα μας…
  (ελληνικοί & αγγλικοί υπότιτλοι)
 • 19:45 «The mermaid’s tears: Oceans of Plastic», 52’  Γαλλία
  Sandrine Feydel, 2009
  Μια σημαντική ταινία που καταγράφει πως οι ωκεανοί γρήγορα μετατρέπονται σε «χωματερές» της γης. Ενημέρωση για την πλαστική «σούπα» απορριμμάτων που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσιους οργανισμούς κάθε χρόνο και διοχετεύει χημικά στην τροφική αλυσίδα. Μπορεί να γίνει κάτι για να καθαρίσουν οι ωκεανοί μας;   
  (αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Η αγροτική περιοχή της Μούρσια στην Ισπανία, η τελευταία ακτή της χώρας στη Μεσόγειο που δεν έχει αλλοιωθεί από την τσιμεντοποίηση αλλάζει όψη. Μια απειλή που αφορά πλέον άμεσα και τη χώρα μας…(ελληνικοί & αγγλικοί υπότιτλοι)

Παρασκευή 23 Μαρτίου:

 • 19:00 «Food of the past», 20’, Η.Π.Α
  Susan Tennant, 2010
  Η ταινία επισημαίνει πως στην Πάρο, ενώ ο τουρισμός μπορεί να είναι σε μια πρώτη φάση ένοχος για τον μαρασμό της αγροτικής παραγωγής, μπορεί και πρέπει σε μια επόμενη, πιο ώριμη φάση να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή εκλεκτών προϊόντων.
  (ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)
 • 19:30  «Ξερολιθιές, Στηρίγματα στο Αιγαίο» 20΄, Ελλάδα
  Αμαλία Ζέπου – Λυδία Καρρά, 2011
  Το ντοκιμαντέρ "Ξερολιθιές" περιγράφει ένα εκπαιδευτικό τριήμερο στη Σίφνο, χτισίματος ξερολιθιών από ντόπιους μαστόρους με εθελοντές μαθητευόμενους. Η σχεδόν άνευ κόστους εικοσάλεπτη ταινία είναι μια εισαγωγή για το πόσο παλιά και πλούσια είναι η τέχνη αυτή, με πάνω από 20 διαφορετικές λέξεις της τοπικής διαλέκτου που περιγράφουν την έννοια της πέτρας. Είναι μια ταινία που έγινε για να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες στη διάσωση πεσμένων ξερολιθιών στη Σίφνο.
  (ελληνικά)
 • 20:00  «Φωνή Αιγαίου», 61’ Ελλάδα
  Λυδία Καρρά, 2006
  Το Αιγαίο είναι ένα καράβι που ταξιδεύει αιώνες. Το θέμα είναι εμείς τι θα αφήσουμε πίσω μας. Σήμερα παραδίδεται απροστάτευτο στην άναρχη δόμηση και αλλάζει για πάντα…
  Βραβείο καλύτερης ταινίας για το περιβάλλον-European Heritage Film Festival 2006 
  (ελληνικά)

« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«08.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31