Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
QualityNet Foundation: H προσπάθεια και η στήριξη που ζητά η ομάδα Paracanoe
3/6/2015

Share |

QualityNet Foundation: H προσπάθεια και η στήριξη που ζητά η ομάδα Paracanoe

To QualityNet Foundation, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που όλοι αντιμετωπίζουν, θέλει να ενημερώσει τα μέλη του, επιχειρήσεις και πολίτες για την αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν αθλητές με κινητική αναπηρία στο paracanoe, κλάδο του canoe – kayak και τις προσπάθειές τους να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Τα παιδιά αυτά, που έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους παρά τις αντιξοότητες και προσπαθούν να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση με αξιώσεις για διάκριση, δεν έχουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά τους… τον απαιτούμενο αθλητικό εξοπλισμό.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ενημέρωση που λάβαμε πριν από μερικές μέρες και σας ζητούμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια που κάνουν.

Το paracanoe είναι ένας κλάδος του canoe - kayak που περιλαμβάνει τα άτομα με κινητική αναπηρία. Ξεκίνησε το 2010 και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς του Rio 2016. Πρόκειται για ένα άθλημα ταχύτητας όπου οι αθλητές αγωνίζονται στην απόσταση των 200 μέτρων σε ευθεία και νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος. Οι κατηγορίες είναι τρείς ανά φύλο ανάλογα με την κινητικότητα του κάθε αθλητή.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014. Ο Ολυμπιακός στηρίζει την προσπάθεια των αθλητών φιλοξενώντας σωματεία όπως: ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ (με έδρα την Ελευσίνα), ΝΙΚΗ (με έδρα το Καλαμάκι) και ΗΡΟΔΙΚΟΣ (με έδρα την Κομοτηνή) παρέχοντάς τους εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προπονητή σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει συσταθεί εθνική ομάδα, ωστόσο θα συμμετάσχουμε σαν χώρα για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα στην Ιταλία στα τέλη του Ιουνίου.

Στην προσπάθειά μας να συλλέξουμε αγωνιστική εμπειρία και να προετοιμαστούμε για τους διεθνείς αγώνες, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία canoe-kayak, την Ε.Α.Ο.Μ. Α. με Α. και τα αθλητικά σωματεία, καταφέραμε ήδη να συμμετάσχουμε σε 5 αγώνες με συνολικά 11 αθλητές, ταξιδεύοντας έτσι από τη Χαλκίδα μέχρι τον Πόρο και από τα Μέθανα μέχρι τον Πειραιά και το Μαραθώνα με τους αθλητές:

 • Πρελορέντζου Ελένη
 • Αναστασοπούλου Βαρβάρα
 • Δραγανίδου Σοφία
 • Μπρίκο Κωνσταντίνο
 • Ταραράκη Ζαφείρη
 • Χριστοδούλου Διονύσιο
 • Φωκιανό Ελευθέριο
 • Κουρτπαρασίδη Ηλία
 • Ζαφειρόπουλο Γεώργιο
 • Πανούση Νικόλαο
 • Γρηγοράκο Νικόλαο

Το να καταφέρουμε να κάνουμε μια δυναμική παρουσία είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο διότι ενώ υπάρχουν οι αθλητές που θα μπορούσαν να μας κάνουν υπερήφανους, ενώ υπάρχει ο προπονητής που μπορεί να συντονίσει την προσπάθεια και να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο εξοπλισμός είναι αυτός που ‘χαλάει το γλυκό’. Για παράδειγμα, όταν ο χρόνος ενός αθλητή στα 200 μέτρα είναι 1:30’’ με εκπαιδευτικό εξοπλισμό, ο χρόνος αυτός με αγωνιστικό εξοπλισμό συρρικνώνεται σε κάτω από 60’’ που σημαίνει μια θέση στη δεκάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο στόχος αυτός γίνεται όλο και πιο μακρινός όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η αγωνιστική περίοδος.

Ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια όλων ώστε να παλέψουμε επί ίσοις όροις στους παγκόσμιους αγώνες αυτής της σεζόν και να διεκδικήσουμε τη θέση μας για τους παραολυμπιακούς του Rio2016. Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες τιμές για τον αγωνιστικό εξοπλισμό του Paracanoe:

Σκάφος ολυμπιακών προδιαγραφών 3.000,00€ - 3.500,00€
Κουπί ολυμπιακών προδιαγραφών 350,00€ – 400,00€

Με εκτίμηση,
Θανάσης Γιαννόπουλος
Ομοσπονδιακός τεχνικός Ε.Α.Ο.Μ. Α. με Α.

Το QualityNet Foundation, έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία του προπονητή της ομάδας, των αθλητών, καθώς και τα πιστοποιητικά και τις διακρίσεις τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Ντίνη Βάλια - 2106898594. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την εκπλήρωση των στόχων τους.