Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
OLD_Draseis_HTML_2011

Α. Θεσμοί
 
- ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο θεσμός έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων των συμμετόχων, πολιτείας, επιχειρήσεων και πολιτών, για την υποστήριξη δράσεων που προστατεύουν το περιβάλλον και μπορούν να αξιολογηθούν, έτσι ώστε, κάθε χρόνο, να πραγματοποιείται καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δράσεων που γίνονται από όλους τους εμπλεκόμενους, Πολιτεία, Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ενεργών Πολιτών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Περιβάλλοντος εντάσσονται οι ακόλουθες δράσεις:

- ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο θεσμός έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων πάνω σε θέματα Διατροφής και Σωματικής Δραστηριότητας για την καταπολέμηση της Παχυσαρκίας που απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική κοινωνία.

Β. Εκπαίδευση

Στο QualityNet Foundation εδώ και πολλά χρόνια έχουμε αναγνωρίσει την παραδοχή αυτή και με συνέπεια συμβάλουμε στην εκπαίδευση των πολιτών του αύριο μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων. Πρόκειται για ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά εργαλεία, μέσω των οποίων εμπλέκεται ο μαθητής, ο δάσκαλος αλλά και η οικογένεια σε μια από κοινού προσπάθεια, αλληλοβοηθώντας και αλληλοϋποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό έργο. Ειδικοί Επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι αλλά και καλλιτέχνες συνεργάζονται για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού.
 
Τα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί και υλοποιηθεί από το 2006

2007 – 2010
Μέτρο – Ποικιλία – Ισορροπία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ενεργειακό ισοζύγιο.

Στόχος του προγράμματος είναι η συμβολή στην υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής και στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας, προωθώντας την έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. Εμπλέκοντας τον εκπαιδευτικό, το παιδί, αλλά και την οικογένεια στις δραστηριότητες και παρέχοντας υλικό προσαρμοσμένο σε 3 ηλικιακά επίπεδα, δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να ενεργοποιήσει την τάξη.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δημόσια Υγεία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

2006 – 2010
Περιβάλλον & Ανακύκλωση

Εκπαιδευτικό Υλικό & Σχολικός Διαγωνισμός

Απευθύνθηκε στο σύνολο των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είχε ως στόχο την ενημέρωση, αφύπνιση, ενεργοποίηση και συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος γενικά και ανακύκλωσης αλουμινίου ειδικότερα. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή εκπαιδευτικού υλικού με ενημερωτικά κείμενα για τη συγκεκριμένη θεματική και προτάσεις για δράσεις. Στόχος; Η ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας μέσα από την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων σε επίπεδο τάξης, σχολείου ή και γειτονιάς.

2010
Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης

Απευθύνθηκε σε μαθητές α’, β’ δημοτικού και νηπιαγωγείου και είχε ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μελέτη του τρίπτυχου της λύσης: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση. Το Πρόγραμμα ακολουθεί τη βιωματική προσέγγιση της μάθησης και μεταφέρει στους μικρούς μαθητές με απλό τρόπο σημαντικά μηνύματα. Με αρχηγούς τους 2 ήρωες της ανακύκλωσης, τα παιδιά παίζουν, δημιουργούν και μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο. Το Πρόγραμμα, κάνοντας τους μαθητές «Πρεσβευτές» των μηνυμάτων της Ανακύκλωσης, επιτυγχάνει την ενεργοποίηση των οικογενειών μέσα από τη μεταφορά της πληροφόρησης στο οικογενειακό περιβάλλον και, εν τέλει, την ενεργοποίηση της γειτονιάς, των τοπικών κοινωνιών.

Γ. Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης
 
Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ

Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής, στο Καλέτζι, κοντά στη Λίμνη του Μαραθώνα, σε ένα ζωντανό εργαστήρι βιοποικιλότητας βρίσκεται το Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του QualityNet Foundation «Η Χώρα του Καλύτερου»
 
Στη Χώρα του Καλύτερου υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους αλλά και τις οικογένειές τους για να παίξουμε, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε με πολλούς τρόπους:
- εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους
- περιβαλλοντικά προγράμματα & δραστηριότητες στη φύση.
 
Δ. Άλλα προγράμματα
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Στόχος  είναι η εκπαίδευση των ανθρώπων της επιχείρησης σε θέματα σωστής ενεργειακής συμπεριφοράς και εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους κτιριακούς τομείς.

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«08.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31